Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2016 21:54 - Блуд!
Автор: uzhakov Категория: Новини   
Прочетен: 670 Коментари: 0 Гласове:
0



  

 

Не блудствай!

Иван Вълков

 

Седмата заповед е една от строгите заповеди на Бога за народа Му Израил. Целта й е народът да стане по-силен, здрав физически, устойчив и балансиран психологически, извисен духовно. Да бъде образец за всички народи, защото познава своя Творец, създал небето и земята, както и човека по образа и подобието Си.

За съжаление историята на човешкия род показва как хората отстъпват от заповедите на Бога и с това се наказват сами. Една от ярките прояви на това отстъпление е блудството, което все повече се засилва на всички възрастови нива. Според Библията блудството е всяко сексуално действие преди брака, докато прелюбодейството е изневяра на брачния партньор. Повсеместното блудство е един от белезите, че живеем в последните времена - преди Христос да вземе Своята Църква на небето, а на земята да започне голямата скръб, за която Той предупреждава: „Понеже ти запази словото на търпението Ми, и Аз ще те запазя от часа на изкушението, който има да дойде върху цялата вселена, за да изкуси живеещите на земята. Ето, ида скоро” (Откр. 3:10-11, СИ).

Другаде Христос казва: „Дадох й време да се покае за блудството си, но тя не се покая. Ето, нея хвърлям на постелка, а прелюбодействащите с нея - в голяма скръб, ако не се покаят за делата си... Аз съм, Който изпитва сърца и вътрешност; и на всеки от вас ще въздам според делата му“ (Откр. 2:21-24, СИ).

Днес духът на блудството буквално триумфира по цялата земя. Свидетели сме на апогея на хедонизма. Джендър идеологията започва да развращава децата още от детската градина, от предучилищна възраст и чрез медиите залива обществото, а то е като пияно - хората мислят, говорят, четат и гледат само за телесни наслаждения. Пророк Осия пише: „Блудство, вино и питиета завладяха сърцата им” (Ос. 4:11, СИ). Двехилядната ни християнска история не помни такъв всеобщ разврат, а това значи, че действително идва Антихриста, който подмамва хората да приемат първо неговата „храна“, удоволствието, а след това - и самия него. Според моите наблюдения именно по време на християнски празници като Рождество и Великден обществото повече от всякога се залива с окултни мерзости, подсладени с духа на сладострастието, и тогава най-много се говори за секс. Окултистите се надпреварват да описват магиите на любовта - как да съблазниш този или онази. Медиите с охота разпространяват разврата в най-светлите за християните дни, което е мерзост пред Бога. Христос казва: «Аз дойдох в името на Моя Отец и не Ме приемате; но ако дойде друг в свое име, него ще приемете” (Йоан 5:43). Вече се приемат тези дела на Антихриста - всякакъв вид престъпления пред Бога - и няма гласове, които да кажат „Стига!“ Не говорим за цензура, защото Антихриста се е погрижил тя да бъде премахната чрез закрилата на хуманизма, свободата на словото и т.н. Говорим за нещо по-сериозно: обществото ни не реагира и се адаптира към това грозно явление – светотатството с християнските празници. През тези дни по медиите говорят не свещенослужители, презвитери, дякони, а окултисти, които в началото на годината предсказаха края на света според езичниците (календара на маите) и вместо да се извинят публично, както публично и безочливо лъгаха народа ни, сега го обучават да прави магии. Тези мерзости пред Бога са духовно блудство на един народ, който се нарича християнски, а всъщност загърбва Бога и Неговите заповеди и слуша врачки, гледачки, астролози, магьосници, екстрасенси и други служители на дявола. Затова ще подчертая с цялата си отговорност - ако не спрем, следващото земетресение може да се окаже с няколко бала повече от това, което преживяхме неотдавна. Бог ни помилва, като ни предупреди, но ние не си взехме поука и народът продължава съзнателно да греши.

 

Последствия от блудството

Физиологичен проблем

Ще разгледаме накратко какво става с нашето общество, особено с децата след културното разкрепостяване и натрапената джендър идеология. Това е целта на дявола, за когото Христос казва, че е човекоубиец. Като предлага сексуално удоволствие още от предучилищна възраст, Сатана иска да изсмуче енергията на човека, докато е дете, когато не разбира нищо и има само някакви физически усещания. Детето се оказва експлоатирано, а то мисли, че му е добре. Онзи, който консумира алкохол, също отначало се чувства добре и пушачът първо смята така. Действието на хормона на удоволствието може да се предизвика и чрез медикаменти и организмът да бъде доведен до състояние, в което изпитва постоянен глад за този хормон, както наркоманите – за наркотик, а алкохолиците – за алкохол. Така е и със сексуалната потребност. При децата няма истински взаимоотношения и не може да се говори за сексуална потребност, а само за „изблик” на хормони - ендорфин, допамин, окситоцин, норадреналин и др. Предизвиква се „изблик” и човек получава краткотрайно удоволствие. Учените откриват, че либидото (половото влечение) възниква в главния мозък и оттам се разлива по тялото с помощта на невротрансмитери – химически вещества, участващи в предаването на информация между невроните. В хипоталамуса - малка жлеза в мозъка – са установени седем центъра, свързани с половото влечение. Когато те се активизират, човек изпитва силна сексуална възбуда. Изследователите правят интересен експеримент с плъх. Въздействат с електрически импулси върху зоната в неговия мозък, която е свързана с отделяне на хормона на удоволствието. Обучават плъха къде да натисне, за да се повтори усещането. Как мислите, колко дълго е оцелял плъхът, при положение че е имал храна и вода? Три дни са му били достатъчни, за да се изтощи и да умре. Ето защо съвременната сексуална индустрия влияе чрез медиите върху този център и цели да го задейства от предучилищна възраст. Така дяволът иска да лиши човека от възможността в перспектива да стане истински мъж – баща или истинска жена – майка. Подобни хора по последни данни от научните изследвания не желаят да имат никакви интимни реални, физически взаимоотношения с другия пол, защото са свикнали да получават удоволствие чрез виртуален секс, обаждане на секс телефони, по най-краткия и лесния път – самозадоволяването. Естествено, последствие от това е неумението и нежеланието за общуване в реалния свят, защото то обременява и ангажира.

 

Психологичен проблем

Работя с хора, които са били жертва на подобно насилие в детството си. Обикновено, когато надхвърлят 20 години, те са вече депресирани. Лишени са от покой, не могат да си намерят място в живота, да работят пълноценно, да си почиват, не са способни да обичат истински, защото са само консуматори. Всичко това се отразява на психиката, води до субдепресия, после и до депресия. Депресията е едно от състоянията, при които липсва енергия за живот. Тези хора са изтощени, нямат стимул, не виждат смисъла на живота. Когато човек попадне в ямата на депресията, у него се появяват натрапчиви мисли за самоубийство. Несъмнено тук е заложен страшен механизъм за унищожаване на човешкия род. Бог е създал така организма на човека, че да получава всичко с времето си, при това по реда, предвиден в Свещеното Писание, който предполага взаимна любов, чистота, святост, блаженство и отсъствие на чувство за вина.

Но когато редът от Бога се отрича и се нарушават установените от Него граници, още повече при децата, всичко върви към едно – психична болест. Ето защо ап. Павел предупреждава: „Избягвайте блудството; всеки грях, който прави човек, е извън тялото, а блудникът против собственото си тяло греши” (I Кор. 6:18, СИ). Това обаче е само психо-физиологичен проблем. А има и духовен, който Свещеното Писание разкрива.

 

Психо-духовен проблем

Хората, които се отдават на разврат, попадат под контрола на окултен дух – дух на блудство и всякакво извращение. Ако „наградата“ за блудството на телесно ниво са най-често венерическите болести, които увреждат потомството (и затова се раждат все повече недъгави, хилави деца, дори – инвалиди), има още един вид поражение – психо-духовно. При случайните сексуални връзки духът на блудството преминава от единия партньор към другия и тогава човек не може да се отърве от него - остава изцяло под властта му. Между проститутките и развратените хора все повече се срещат обладани от блуден дух. Ап. Павел напомня: „Или не знаете, че който се сношава с блудница, е едно тяло с нея? Защото казва: "Двамата ще бъдат една плът" (I Кор. 6:16).

Такива хора остават на подсъзнателно ниво зависими един от друг и това е една от причините да не могат да се привържат към съпруга или съпругата си. Те винаги са привличани като хипнотизирани от тези, с които са имали сношения като животни, безразборно, а ако са получили и нечист, блуден дух, става много трагично за тях. Ето защо българинът не идва при живия Бог, за да живее чисто и непорочно съобразно небесния си Баща. Блудният дух у него не му дава да се обърне към Господ: „Делата им не ги оставят да се обърнат към своя Бог, защото духът на блудството е вътре в тях и те не познаха Господ” (Ос. 5:4, СИ).

По-голямата част от моите пациенти са млади. Когато правя анамнеза, т.е. пълна картина на състоянието на болния, се оказва, че всички тези хора са нарушили Божиите граници. Днес порнографската продукция, игрите с различни перверзии заливат интернет пространството, предлагат се безплатно. В подсъзнанието на увлечените по порнографията става наслояване, възниква сякаш матрица, която започва да контролира живота им. Познавам тийнейджъри – и момчета, и момичета, - които както онзи плъх по десет пъти на ден издевателстват над своя организъм, за да изпитат удоволствие. Бих казал, че това е самоубийство. Всъщност така се изсмуква, унищожава се заложеното у човека и той остава като изстискан лимон. Идеолозите на „удоволствията” посягат на човешкия род, като в началото предлагат удоволствия подобно на наркотик, а после изтребват хората. Ранната експлоатация на заложеното от Бога у човека, за да бъде той мъж или жена, за да получава наслаждение от интимните отношения, го унищожава. Бог казва: „Не допускай дъщеря си да се оскверни с блудство, за да не изпадне земята в блудство и да не се напълни земята с разврат” (Лев. 19:29, СИ).

Само когато използва възможностите си според зададеното от Бога развитие, когато участват духът, душата и тялото, животът на човека продължава и той остава активен и щастлив на 70, на 80 и повече години. Всичко, което се прави извън Божиите закони, винаги завършва с ранна смърт.

При скромните ми изследвания върху сексуалната зависимост откривам една закономерност. Почти няма човек, който да е прекрачил заповедта да не прелюбодейства или да не блудства и след като е посегнал към един забранен плод, дяволът да не му открие друг, много по-привлекателен. Така семеен млад мъж, изневерил веднъж на жена си чрез случайна връзка, вече търси друга, обещаваща по-силни усещания. След като си е поръчал проститутка, една и втора, това не го задоволява, той копнее за други начини да задоволи либидото си, както при наркотиците има остра необходимост или да се увеличи дозата, или да се премине към по-силна дрога и накрая се стига до фатален изход. Колко семейства се разрушиха, колко деца плачат, колко жени и мъже се оказаха самотни, защото търсачите на специални усещания така и не намират кой да задоволи техните безкрайно извратени представи за обещаното удоволствие. Наскоро, при поредното ми посещение в САЩ, на срещите с такива жертви постоянно прозираше един и същ сценарий с една и съща последователност. Порнография, еротични филми, блудство с партньори, които така и не стават техни съпрузи или съпруги, а ако това се случи, не са верни един на друг и продължават своето търсене с поръчка на проститутки, после посещение на различни клубове, след това групов секс, по-нататък - интерес към същия пол, към травестити и вече стигат до съвкупление с деца, което се нарича педофилия. Но и с това не свършват, защото има по-голяма яма – сношение с животни, а някои правят и следваща крачка - към некрофилията. На първо време за тях това е просто разглеждане на снимки и забранени видеозаписи. Като че ли тук всички имат спирачка и не биха си позволили дори мисълта да посегнат на дете. Но кога този интерес ще се трансформира изведнъж в желание, и то толкова силно, че да стане страст, човекът не знае - той продължава да крачи, насърчаван от дявола, и да извършва едно престъпление след друго. Ап. Яков пише: „Всеки се изкушава, увличан и примамван от собствената си похот; след това похотта, като зачене, ражда грях, а грехът, извършен, ражда смърт” (Як. 1:14-16, СИ).

По време на тези рождествени и новогодишни празници пожелавам на всички българи да преразгледат живота, греховете, престъпленията си, нарушаващи Божиите заповеди, и най-вече да видят резултатите от това. Знам, че не обичаме някой да ни показва грешките, но защо да не си ги разгледаме сами, и то с молитва към Бога - Той да ни ги изяви в пълнота, та да можем да се разкаем и не само да променим собствения си живот, а и да спрем проклятието, надвиснало върху децата и внуците ни. Неведнъж съм питал родителите: “Бихте ли желали децата ви да имат разпътен живот като вашия?” Засега нито един не отговори положително.

Ако и вие смятате така, направете всичко възможно да спрете проклятието, което тегне върху вашето семейство и вашия род. Можете да го направите, като се разкаете пред Бога и призовете Христос, Който идва на земята и се въплъщава, за да ни избави от примката на дявола. Той доказва на дело, че има власт над нечистите сили, - спомнете си как изгонва седем блудни духа от Мария Магдалена, която според Закона трябва да бъде убита с камъни.

Нека се вслушаме в думите на ап. Павел: „Никой блудник или нечист, или користолюбец, който е идолослужител, няма наследство в царството на Христос и Бога” (Еф. 5:5, СИ).




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: uzhakov
Категория: Новини
Прочетен: 42924
Постинги: 14
Коментари: 21
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930