Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 12:18 - Послеслов относно идването на Бени Хин в БГ.
Автор: uzhakov Категория: Новини   
Прочетен: 1255 Коментари: 0 Гласове:
1



                                Съвпадение или закономерност?

Кратка историческа справка

През април 2002 г. на голямо събрание в Киев, целящо „невиждани  чудеса и изцеления“, лъжeучителят  Алексей Ледяев „благославя“ нигериеца  Санди Аделаджа  да изгради нов ред и нов свят в Украйна. И буквално му заповядва да събаря стария ред и да въвежда нов ред, при това световен  (https://www.youtube.com/watch?v=brPYV-fciSQ). Който разбира руски, може да се убеди в нечестието и беззаконието на тези лъжепророци и лъжеучители. Нигериецът много бързо се справи с поставената му задача, като чрез финансова пирамида ограби десетки хиляди украинци. Останали без покрив и средства, впоследствие те излязоха на Майдана. А през тази секта преминаха много политици, без да се отрекат от полученото от Аделаджа „помазание“. И, както обикновено, те с готовност продължават своя политически път в тази среда (http://ru.tsn.ua/politika/byvshiy-pomoschnik-adeladzhi-rasskazal-kak-pastor-izgonyal-iz-timoshenko-besov.html).

Ледяев извършва масови „чудеса и изцеления“ и в Днепропетровск. Там също се събират десетки  хиляди хора, излъгани, измамени и, естествено, разочаровани.

Миналата година Бени Хин със своите сеанси предизвиква масова психоза в Киев. Вижте видеоматериалите: https://www.youtube.com/watch?v=LxDrsmCyxPE (хипнотизиране на момче) и https://www.youtube.com/watch?v=kfvKtxTDwIc .

След всички тези събития започнаха масовите безредици на Майдана в Киев, които продължават до днес.

Стигам до извода, че поради изгубената духовна битка от страна на трезвомислещите традиционни църкви, които не се разграничиха от тези лъжепророци и лъжеучители,  всичко това рефлектира и върху икономическото, социалното и политическото положение в Украйна.

Нека си зададем въпроса - нима България има нужда от лъжеучителя Бени Хин? Тя не се нуждаеше и от посещението на Муун и други като него. Малко ли идваха преди хора като Улф Екман, който вече тръби, че е намерил най-голямото си щастие в католицизма (https://www.youtube.com/watch?v=qbZEfWOrlHA), а у нас го възприемаха като изтъкнат евангелист и евангелизатор?  Кой ще отговаря за всичките лъжепророчества на тези хора? Едно от тях е, че след десет години България щяла да стане протестантска, като с това предизвикаха вълна на възмущение, допълнително напрежение сред народа ни и недоверие към искрените християни.

Именно тези действия отвратиха хората от истинския евангелизъм,  който по-малко говори и повече върши. Именно такива лъжеучители хвърлиха сянка върху евангелските църкви и по тази причина още не сме се освободили от клишето „сектанти“. Отново те подведоха и някои местни пастири, които се развеждат и пак се женят за млади жени, а след това с цялата си наглост излизат на  амвона да проповядват, вместо да се срамуват от делата си и да си посипват главите с пепел до края на живота си. От такива „евангелисти“ България няма нужда.  

Нима важното духовно дело у нас не може да се върши от всички искрени, честни и чисти презвитери и свещеници, които се занимават всеки ден с обичайната си работа (за някои почти денонощно), че да идва лъжепророкът Бени Хин (разведен и след три години отново женен за съпругата си), за да разочарова хората ни със своите измами и лъжеизцеления и да остави поредните руини след себе си? Нека всеки трезв читател си направи анализ и според своята позиция и възможности вземе мерки, за да защити нацията ни. Нима ще замълчим, ще наведем глави, ще дадем вид, че не ни засяга това зло? Нима ще позволим това да се случи?!

Ние, като църква БХБЦ, заставаме пред Бога в пост и молитва Той да прояви милост към България и да осуети този коварен план на измамливите духове.

Заявяваме, че сме против идването на Бени Хин, и призоваваме всички здравомислещи служители в българските църкви да просветят своите членове и да ги опазят от тази поредна лавина на лъжа и измама.

Бог да пази България!

Епископ на БХБЦ Иван Вълков




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: uzhakov
Категория: Новини
Прочетен: 42905
Постинги: 14
Коментари: 21
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930